Det finns två typer av Ginger Ale. Golden (gyllene) anses var den ursprungliga versionen, som apotekaren Thomas Cantrell sade sig ha utvecklat i Belfast någon gång i mitten av 1800-talet. Den är lite sötare och med starkare smak av ingefära.
I början av 1900-talet experimenterade den kanadensiske kemisten John McLauglin med att skapa smakextrakt för att blanda ut i sodavatten. En av smakerna kallade han ”Pale Dry Ginger Ale”, alltså ”torr” Ginger Ale, vilket användes för att blanda alkoholhaltiga drycker, inte minst under förbudstiden i USA. Denna variant blev den vanligaste, globalt sett, medan den gyllene varianten är mer lokal.
Nu lanserar Brunneby en cross-over! En Ginger Ale som kan kallas ”Golden Dry”. Den är kraftfull, het och kryddig men samtidigt fruktig och söt. Hemligheten var att använda äpple! Äpplesmaken balanserar smaken av ingefära, och tillför naturlig sötma. Ingredienserna är lokala, och ingefäran är ekologisk, helt i enlighet med vår tradition.
Serveringsförslag: Serveras kall med is och lime eller citron. Prova även gärna att blanda den i drinkar.
Brunnebys ”Golden Dry” Ginger Ale är en naturlig del av traditionen från 1941, genom att vara naturligt, nyttigt och gott!